Josep Lluís Aymat: “El RACC sembla més alineat amb els interessos de les grans concessionàries que amb els dels seus propis socis”

Josep Lluís Aymat: “El RACC sembla més alineat amb els interessos de les grans concessionàries que amb els dels seus propis socis”

El director de la Federació d’Autotransport de Tarragona (FEAT), Josep Lluís Aymat, qualifica el president del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Josep Mateu, de “no saber de què parla” i de “respondre a interessos que no són els dels socis de la seva entitat”, en relació a les declaracions que ha efectuat avui al Fòrum Tribuna Catalunya proposant de fer pagar a les autopistes per quilòmetre recorregut, amb una tarifa unificada a tot l’Estat, quan desapareguin els peatges.

Josep Lluís Aymat manifesta que “el president del RACC s’alinea amb el que deia l’exconseller de Territori, Damià Calvet, quan fa aquesta mena de propostes, a tots dos sembla que els sàpiga greu que els catalans deixin de pagar per usar les autopistes, no volen que ens acostumem a no pagar”. I afegeix: “Quins interessos defensa el RACC? Les declaracions d’avui s’alineen amb el que defensen les grans concessionàries i les grans constructores perquè haguem de pagar per usar unes carreteres que els catalans ja hem pagat i que ja són nostres”.

El director de FEAT assegura que Josep Mateu “s’apunta a la tesi que la gent que usem les carreteres circulem gratis, i no és així perquè tothom que condueix sap que més de la meitat del que paga en carburants són impostos que haurien de servir per fer el manteniment”. Conclou dient que “si jo fos soci del RACC, em plantejaria seriosament saber quins són els interessos que defensa l’entitat, els dels socis o uns altres?”.